Internet marketing strategie

Het bepalen van de meest geschikte strategie voor uw online marketing is de eerste en belangrijkste stap om meer rendement te halen uit uw internet investeringen. Het hoogste rendement haalt u uit een uitgekiende combinatie van online en offline marketingactiviteiten. De volgende strategische stappen kunnen deel uit maken van uw online marketingplan.

Vindbaarheid verhogen

Zoekmachines zijn in grote mate bepalend voor het succes van internet. Goed gevonden worden begint weliswaar met gezocht worden, maar is vanzelfsprekend de basis voor het succes van uw aanwezigheid op internet.

Webpromotie met inhoud

Anders gezegd: Hogere waardering van uw website door content met impact. Relevante en uitgekiende content positioneert uw bedrijf beter bij zowel uw potentiële klanten als bij de zoekmachines.

Marktonderzoek op internet

Voor het bepalen van een succesvolle online marketingstrategie is informatie over uw potentiële klanten onontbeerlijk. Veel van die informatie is online beschikbaar en relatief eenvoudig te verzamelen.

Websitestatistieken

Om uit te kunnen maken of uw internet marketingstrategie op termijn bijsturing behoeft is inzicht in trends op internet een must. Ook het up-to-date houden van de inhoud en uitstraling van uw website is onderdeel van uw marketingstrategie. Statistieken geven hiervoor relevante input.

Klanten vinden, klanten binden

Cold canvas of willekeurige benadering van kwantitatieve prospects is frustrerend en onvoldoende succesvol. Klantsegmentatie, het samenstellen van geschikte doelgroepen, maakt het mogelijk klantgericht en met succes te communiceren. E-mailmarketing en bijvoorbeeld een nieuwsbrief maakt het mogelijk met een vaste frequentie aandacht te krijgen en klantenbinding te bewerkstelligen.

Affiliate marketing

Enthousiaste klanten mee laten delen in uw succes vergroot uw vertegenwoordiging op het wereldwijde web. Voor deze verrijking van uw strategie moeten uw producten en/of diensten uiteraard wel geschikt zijn. Lees “wederverkoopbaar” zijn.

Social Media

Er is veel – en steeds meer – over te doen. Social Media. In de privésfeer niet meer weg te denken. Maar ook zakelijk, zowel business to consumer als business to business, een zeer bruikbare uitbreiding van uw strategie. Mits voldoende aandacht en onderhoud.


Wij adviseren u graag en kunnen u volledige ondersteuning bieden bij het bepalen en ontwikkelen van de voor u best renderende internetmarketingstrategie, bel ons of mail.

Contact

Pitmakers
Binderij 5m
1185 zh Amstelveen
020 640 3276, mail